Almelose veteraan renoveert school in gebied waar hij ooit als militair diende

De klus is geklaard. Veteraan Gerrit Kok uit Almelo heeft samen met negen andere veteranen een topprestatie geleverd door een school te bouwen voor de kinderen in het Bosnische Vlahovici.

"Wij vinden het belangrijk om de Bosnische kinderen die de oorlog zelf niet hebben meegemaakt een goede basis te bieden in de vorm van een school die warm is, goede verlichting heeft en waar een plek voor ontspanning is", vertelt Kok trots.

 

Gymzaal

"We hebben dan ook onder een klaslokaal een gymzaal gerealiseerd, een extra klaslokaal gemaakt, de toiletruimte opgeknapt, de slechte vloeren vervangen en de buitenkant van de school in een mooie frisse kleur geschilderd." Het schooltje is verder voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas en een nieuwe kunststof ingang.

 

Dit project was belangrijk voor Kok. In 1999 werd de Almelose veteraan uitgezonden naar Bosnië als bewapeningstechnicus. Een half jaar heeft hij daar gewerkt. In deze korte periode is hij meer van het land gaan houden dan hij had verwacht. En dus keerde hij enkele weken geleden terug naar het voormalig oorlogsgebied om op deze manier bij te dragen aan de wederopbouw van het land.

Meer over dit onderwerp:
Bosnie veteraan Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: