nieuws

Vertrekkende Wierdense burgemeester Robben: "Mensen hebben een korter lontje gekregen"

De burgemeester van Wierden, Henk Robben, gaat in juni volgend jaar met pensioen. De functie bekleedde hij sinds 2010, en in de tussentijd zijn er volgens hem best wat dingen veranderd. "Mensen zijn tegenwoordig sneller geneigd van zich af te spreken."
De beslissing om te stoppen was een proces van maanden, zegt Robben in een interview met RTV Oost. "Ik zei bij mijn herbenoeming al dat ik de periode van zes jaar niet vol zou maken. Maar toch was het de laatste tijd lastig om de knoop door te hakken. Op een zondagmiddag op de racefiets dacht ik soms: ik ga stoppen. Thuis dacht ik dan weer: toch nog even niet."
Onlangs besloot Robben definitief dat het tijd werd voor andere dingen. "Als je in de spiegel kijkt, en je wordt toch al 66, merk je dat je in een andere levensfase komt."

Korter lontje

Wat het werk soms moeilijk maakte, zegt Robben, waren de vele regels "waar je als burgemeester soms van denkt, waarom moet dit zo? Regels zijn regels natuurlijk, maar soms zijn ze lastig uit te leggen".
Daarbij speelde mee dat mensen mondiger zijn geworden, zegt Robben. "Mensen hebben een wat korter lontje gekregen. Ze zijn sneller geneigd om van zich af te spreken."

Open benadering

"Dat maakte mijn werk soms lastig, maar ik koos altijd voor een open benadering. Het hoort bij het vak: bruggen slaan tussen politiek, bureaucratie en inwoners."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.