nieuws

Muziekkwartier in Enschede bestaat tien jaar: "Vanavond is de eerste speciale activiteit"

Opera Tosca
Opera Tosca © Nederlandse Reisopera
Het Muziekkwartier bestaat tien jaar en dat is in Enschede te merken. Zo is er vanavond een speciale activiteit rondom de opera 'Tosca' van Puccini, die in oktober twee keer uitgevoerd zal worden door de Nederlandse Reisopera en Het Orkest van het Oosten."Alleen vanavond kan je nog een kijkje nemen bij de 'making of' van de opera Tosca", zegt Anke Peeters Weem, woordvoerster van de Nederlandse Reisopera.
Het is tien jaar geleden dat het Muziekkwartier in Enschede is ontstaan. De kunstpartners: de Nederlandse Reisopera, het Orkest van het Oosten, het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Metropool, Kaliber Kunstenschool en ArtEZ Conservatorium vieren dit samen met de inwoners van de stad.
De Nederlandse Reisopera en het Orkest van het Oosten geven iedereen bij het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede gratis toegang tot 'the making of Tosca'.

Veel belangstelling voor opera

Vanavond en volgende week vrijdag zetten de gezelschappen de deuren van het Muziekcentrum en het Wilminktheater open. Bij de 'making of' kan er meegekeken worden met repetities onder leiding van dirigent David Parry. Volgende week vrijdag kan er ook meegekeken worden bij de nieuwe ateliers van de Nederlandse Reisopera in de Performance Factory in Enschede.
"De inkijkavond voor volgende week is al helemaal vol, mensen vinden het erg leuk om te kijken hoe het achter de schermen eraan toegaat bij de Nederlandse Reisopera en Het Orkest van het Oosten", zegt Anke.
Vanavond om zeven uur uur begint 'the making of Tosca' in het Muziekcentrum aan de Noorderhagen. De opera zal zaterdag 13 en dinsdag 16 oktober te zien zijn in het Wilminktheater.
Repetitie Tosca
Repetitie Tosca © Nederlandse Reisopera

Andere activiteiten

Naast 'the making of Tosca' komt er een jubileumeditie van de theatrale rondleiding 'Plankenkoorts', één van de succesnummers uit de lijst van educatieve projecten van de kunstpartners. Verder komt er een overzichtstentoonstelling over de producties van het Muziekkwartier en zal er een speciaal feest voor tienjarigen gehouden worden. Tot slot voert een communitykoor het nieuwe stadslied uit op het stadsfeest, daarmee wordt het jubileum van het Muziekkwartier afgesloten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.