nieuws

Koning Willem-Alexander op bezoek in Hengelo

Onder grote publieke belangstelling is koning Willem-Alexander zojuist gearriveerd bij ROC van Twente in Hengelo, locatie De Gieterij.  De koning bezoekt de stad voor de viering van 150 jaar Techniekstad.
150 jaar geleden startte C.T. Stork in Hengelo een bedrijf dat de basis heeft gevormd voor de maakindustrie in Twente. Vanaf 1868 ontstonden overal in Twente ondernemingen die gericht waren op de productie van textiel, metaal en zout. 
De ontvangst van de koning was vanmiddag via Facebook te volgen bij RTV Oost. 
In De Gieterij ontmoet de koning oud-leerlingen van ROC van Twente, topstudenten waren dat. Ze zijn intussen al aan het werk, maar keerden vandaag terug naar hun school om de koning te ontmoeten en te vertellen over hoe er gewerkt wordt op het ROC van Twente.  
Vlak voor de ontvangst van de koning was de spanning voelbaar op de school. Leerlingen hadden zich verzameld in de hal van het schoolgebouw in afwachting van de komst van de koning. 

Al maanden bezig

"We zijn hier al maanden mee bezig", vertelt een woordvoerster van de school vlak voor de aankomst van de koning. "Nu zijn we vooral nog druk met regelen, ervoor zorgen dat iedereen op de juiste plek staat", vertelt ze aan een verslaggever van RTV Oost die dan nog binnen in het gebouw mag zijn. Dat duurt echter niet lang meer want op het moment dat de koning komt, moet ze weg zijn. 

Eerste keer

Voor locatie De Gieterij is het bezoek van de koning een bijzondere. Het maakt de cirkel rond als het ware. Het is de eerste keer dat koning Willem-Alexander een bezoek brengt aan De Gieterij, maar het is niet de eerste keer dat een lid van het Koninklijk huis een bezoek brengt aan het gebouw. De Gieterij werd geopend door prinses Beatrix. En vandaag is haar zoon dus op bezoek.
"Dat is waanzinnig, heel erg leuk", aldus de woordvoerster van ROC Van Twente.

Thales

Na zijn bezoek aan Hengelo ging de koning op pad naar de volgende locatie: High Tech System Park/Thales. Daar maakte de koning een wandeling over de High Tech Campus. Daarnaast ging de koning in gesprek mensen uit het bedrijfsleven over thema's als duurzaamheid, digitale transformatie en innovatie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.