nieuws

Nog geen oplossing voor Kamperlijntje, gesprekken blijven doorgaan

Keolis trein / Kamperlijntje
Keolis trein / Kamperlijntje © Keolis
Er is nog geen oplossing voor de problemen rond het Kamperlijntje en station Stadshagen. De provincie Overijssel, ProRail en Keolis zijn na de vakantie weer met elkaar in gesprek gegaan, maar tot concrete resultaten heeft dat nog niet geleid. Woordvoerders van betrokken partijen laten weten dat gesprekken verdergaan.
"Zolang we met elkaar in gesprek blijven, zien we het licht aan het eind van de tunnel", zegt een woordvoerder van ProRail. Hoe ver de partijen nog verwijderd zijn van dat licht, blijft vaag. "Alles wat ik erover zeg, is een bericht", aldus de woordvoerder. 

Geen slecht teken

Ongeveer een maand geleden gingen de partijen weer met elkaar om tafel. Toen was er de hoop dat er eind deze maand meer duidelijkheid zou komen, maar dat is niet gelukt. De woordvoerder van ProRail wijst er op dat dit niet per se een slecht teken is. Het betekent volgens hem dat er vooral gesprekken worden gevoerd waarbij de zorgvuldigheid voorop staat. 
Ook de woordvoerder van de provincie laat weten dat er deze maand nog geen beslissing wordt verwacht over de oplossing voor de problemen op het Kamperlijntje en in het verlengde daarvan station Stadshagen. 

Zwakke ondergrond

Eerder dit jaar werd duidelijk dat vanwege de zwakke ondergrond de trein tussen Zwolle en Kampen niet harder dan honderd kilometer per uur kan rijden. Om toch aan de dienstregeling te kunnen voldoen, wordt nog niet gestopt bij het nieuwe station Stadshagen in Zwolle.
ProRail onderzocht tientallen mogelijke oplossingen, die grotendeels niet haalbaar bleken. Wat de oplossing voor het probleem wel moet worden, blijft nog even in nevelen gehuld. Wanneer dat bekend wordt, kunnen betrokken partijen niet zeggen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.