nieuws

Onno Kuut; van adoptiebaby tot tattookiller!

Tattookillers
Tattookillers © Onbekend
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster." Zo begint de film GoodFellas, over het leven van een Amerikaanse gangster. Het zou ook een uitspraak kunnen zijn van de in 2009 geliquideerde Enschedeër Onno Kuut. Vrijdag 28 september begint een megaproces rondom de moord op hem bij de beveiligde rechtbank in Rotterdam. RTV Oost zendt een documentaire uit over de tattookiller op donderdag 27 september om 17.30 uur.

Onno’s jeugd

Waarschijnlijk is een door Kuut zelf uitgevoerde moordpartij hem fataal geworden. Hij schoot niet alleen zijn oude Enschedese makker Yassin Chakor dood in februari 2009, maar per ongeluk ook de bekende Amsterdamse crimineel Boneka Belserang. Kuut zou vervolgens als vergelding door zijn eigen bloedbroeders zijn gemarteld en gedood.
Maar hoe raak je zo diep verzeild in de criminaliteit? Om op die vraag antwoord te krijgen zocht RTV Oost journalist Tom Meerbeek de vader van Onno op; Wim Kuut. Samen met hem maakte hij een reis door Onno's jeugd. 

Rechtszaak tegen tattookillers
Volgens het Openbaar Ministerie hebben 4 tattookillers Kuut uit de weg geruimd, als vergelding voor het doodschieten van Belserang. Volgens verschillende anderen zit Onno's oude vriend Michel B. van Satudarah achter de moord. Ze zouden ruzie hebben gehad. Vrijdag 28 september begint de rechtszaak tegen de 4 tattookillers. Het proces duurt meerdere dagen. Voor vader Wim Kuut betekent het dat oude wonden weer worden opengereten. "Alles komt weer boven."
De documentaire ‘Onno Kuut: van adoptiebaby tot tattookiller’ zie je op donderdag 27 september om 17.30 uur bij TV Oost. Deze uitzending wordt elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.