'Problemen op de Overijsselse spoorlijnen snel voorbij'

De problemen op de spoorlijn Almelo - Hardenberg en de Vechtdallijnen zijn snel voorbij. Dat verwacht de Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman van vervoer.

Boerman reageerde vanmiddag op de problemen na vragen van de Partij van de Arbeid en GroenLinks. De partijen maken zich zorgen over het regelmatig uitvallen van treinen op de Overijsselse spoorlijnen.

Volgens Boerman is een belangrijke oorzaak van de problemen de afgelopen warme zomer, waardoor vooral dieselapparatuur makkelijk uitviel. Daarnaast was er sprake van een opknapbeurt van twee treinstellen en 'kinderziektes' die daaruit voortkwamen.

Sein- en wisselstoringen

Bij de Vechtdallijnen en de spoorlijn Almelo - Hardenberg was ook sprake van sein- en wisselstoringen. Beheerder Prorail lost die op dit moment op. 

Boerman had gehoopt dat het uitval van treinen dit jaar fors minder zou zijn dan vorig jaar, vanwege de inzet van een derde treinstel. Dat treinstel rijdt sinds april. Door de technische problemen is het effect daarvan alleen tot nu toe minimaal geweest. Hij verwacht wel binnenkort een flinke verbetering voor de reizigers.

Elektrificatie

De ChristenUnie pleitte vandaag opnieuw voor het versneld elektrificeren van de spoorlijn Almelo-Mariënberg. Fractievoorzitter Jan Westert: "De problemen worden vooral veroorzaakt door de dieseltreinen op het traject. Daarom nu doorpakken met elektrificatie." Volgens Boerman is het signaal helder, maar kan hij de opdracht niet van de ene op de andere dag uitvoeren.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Marienheem spoor vertragingen Nieuws
Deel dit artikel: