nieuws

Vertraagde koning arriveert bij C.T. Storkcollege in Hengelo

Koning Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander © RTV Oost / Rogier van den Berg
Tijdens zijn rondgang door Hengelo heeft koning Willem-Alexander ook een bezoek gebracht aan het C.T. Storkcollege in Hengelo, vernoemd naar de man die 150 jaar geleden in Hengelo een bedrijf begon dat de basis heeft gevormd voor de maakindustrie in Twente. Niet veel later ontstonden overal in Twente ondernemingen gericht op de productie van textiel, metaal en zout.
Ook bij het C.T. Storkcollege in Hengelo was de belangstelling groot. Honderden mensen stonden achter hekken te wachten op de komst van de koning, voor wie de rode loper was uitgerold en de Nederlandse driekleur was gehesen. 
De aankomst van de koning die gepland stond om kwart over vier liep flink uit. De koning arriveerde bijna een kwartier later dan het schema van de organisatie voorschreef. Veel tijd om de mensen voor de school te begroeten was er dan ook niet. Met een zwaai en een "goedemiddag" liep de koning naar binnen.  
In de school brengt de koning een bezoek aan de metaal-en houtbewerkingsafdeling. Rond vijf uur vertrekt de koning weer, maar door de vertraging in het programma zal dat waarschijnlijk ook wat later worden.
Koning Willem-Alexander bracht eerder vandaag een bezoek aan locatie De Gieterij van ROC van Twente. Daar praatte hij met oud-leerlingen, topstudenten, die vandaag terugkeerden naar hun oude school. De meeste van die leerlingen zijn aan het werk gegaan bij een bedrijf of hebben zelf een bedrijf opgericht. 
Zij vertelden de koning hoe er gewerkt wordt op de school. De koning bracht ook een bezoek aan Thales waar hij een rondleiding kreeg over de High Tech Campus. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.