Raalte in landelijke top vijf wegens meldingen aangereden dieren

In een kleine tien jaar tijd kwamen zeker 54.000 dieren om in het Nederlandse verkeer. Dat blijkt uit een analyse van meldingen die zijn gemaakt op Waarneming.nl. De gemeente Raalte stond vorig jaar landelijk op de tweede plek: daar werden volgens de site de meeste verongelukte dieren aangetroffen, op Hollands Kroon na.

Op Waarneming.nl kunnen mensen of organisaties onder meer aangereden of verongelukte dieren melden. Dat gebeurde dit jaar al meer dan vijfduizend keer. In 2016 was het totale aantal meldingen met zo'n 6.800 het hoogst.

Of in Raalte daadwerkelijk de meeste dieren van Overijssel verongelukken, blijft gissen. In de analyse van Waarneming.nl gaat het om de meldingen die zijn gedaan, maar niet elke bestuurder of voorbijganger doet zo'n melding. Daarnaast stond de gemeente Enschede de twee jaren ervoor bovenaan in de Overijsselse lijst, en was Steenwijkerland in 2014 koploper.

500 watersalamanders
In tien jaar tijd werden volgens Waarneming.nl egels, bunzingen, hazen, uilen en padden het vaakst aangereden. Zij vormen dan ook de 'big five' van dieren die verkeersongelukken omkomen.

Veruit de meeste meldingen gaan over één dierlijk slachtoffer (ruim 96 procent), bij twee procent gaat het om twee dieren.

Meer over dit onderwerp:
dieren dierennieuws Nieuws Dierennieuws
Deel dit artikel: