Oene Akkerman stopt als wethouder Steenwijkerland: "Ben geen echte bestuurder"

Oene Akkerman legt zijn functie als wethouder in Steenwijkerland neer. De lijsttrekker van Buitengewoon Leefbaar vindt zichzelf geen 'echte bestuurder' en stopt per 9 oktober.

“Ik ben erachter gekomen dat ik niet echt een bestuurder ben”, laat Akkerman weten. “We hebben als college heel veel ambities uitgesproken. Om dat uit te voeren is een rasbestuurder nodig. Dat ben ik niet.”

Akkerman: “Toen ik begon als wethouder reageerde mijn omgeving al verrast. ‘Je bent eigenlijk alleen maar bestuurder in de auto’, zeiden ze. ‘En zelfs dat doe je al truttig’. Het afgelopen jaar werd ik alleen maar meer in dat beeld bevestigd.”

Zelf uitvoeren

“Mijn hart ligt bij het uitvoeren van de projecten. Als ik terugdenk aan de ideeën die we als college de afgelopen maanden hebben besproken, dan beginnen mijn handen al te jeuken. Die ideeën wil ik dan zelf uitvoeren.”

Over zijn opvolging laat Akkerman weten: “Binnen mijn partij zijn voldoende kandidaten om mij op te volgen. Op 9 oktober zal duidelijk worden wie, het is de bedoeling dat diegene dan ook geïnstalleerd wordt.”

“Geliefd wethouder”

Burgemeester Rob Bats: “Wij respecteren als college zijn keuze, maar vinden het wel jammer. Oene Akkerman is een wethouder die geliefd is bij onze inwoners en ondernemers, het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie. Dit geldt voor Oene Akkerman ook vice versa. Een kundig bestuurder met humor en het nodige relativeringsvermogen.”

Akkerman was sinds juli 2017 wethouder in Steenwijkerland. Hij volgde partijgenoot Bert Dedden op, die vertrok na een motie van wantrouwen.

Deel dit artikel: