nieuws

Zaak Dario J. aangehouden, OvJ wil meer weten van persoonlijke situatie verdachte

De rechtszaak tegen Dario J. die er van verdacht wordt een 19-jarige man begin dit jaar te hebben doodgestoken is aangehouden. De rechtbank en officier van justitie willen meer informatie over de persoonlijke situatie van de verdachte.
Tijdens de zitting bleek dat J. qua ontwikkeling jonger is dan zijn daadwerkelijke leeftijd. De reclassering geeft daarom het advies om jeugdstrafrecht toe te passen.

Psychiater niet aanwezig

De officier van justitie is er, na het lezen van de rapporten, niet zeker van dat Dario J. achterloopt in ontwikkeling en wil daarom de psychiater vragen stellen die onderzoek deed naar de verdachte. De psychiater was niet aanwezig bij de zitting en daarom is de zaak aangehouden.
De advocaat van de verdachte is het niet eens met die beslissing. Volgens hem geven de rapporten voldoende informatie om nu tot een oordeel te komen. 

Familie slachtoffer sprak

Ook de familie van het 19-jarige slachtoffer uit Zwolle kreeg spreekrecht tijdens de zitting. De familie reageerde emotioneel. Zo lieten ze onder andere weten dat de zus van het slachtoffer haar baan kwijt geraakt is. De familie krijgt psychische hulp.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.