Go Ahead Eagles blijft koploper ondanks puntendeling in spectaculaire topper met NEC

De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen Go Ahead Eagles en NEC heeft geen winnaar opgeleverd. Het enerverende duel in De Goffert eindigde in 1-1.

In een levendige openingsfase was de eerste kans voor de thuisploeg. Anass Achahbar kwam na een fraaie combinatie met Sven Braken oog in oog met Go Ahead Eagles-doelman Hobie Verhulst. De voormalig speler van PEC Zwolle schoot van dichtbij echter in het zijnet. Hierna namen de Deventenaren het initiatief. Istvan Bakx zette ploeggenoot Richard van der Venne met een fraai hakje vrij voor het NEC-doel, maar het schot van laatstgenoemde raakte de paal. Uit de rebound schoot Jaroslav Navrátil net over. 

De paal
Even later stond het houtwerk wederom een Deventer treffer in de weg. Van der Venne dribbelde vanaf de rechterflank naar binnen, haalde uit met zijn linker, maar zag zijn inzet opnieuw op de paal eindigen. De bal ketste terug het veld in en belandde voor de voeten van spits Thomas Verheydt. De centrumaanvaller wist wel raad met dit buitenkansje en trof doel. Dit deed hij echter vanuit buitenspelpositie waardoor het feest niet doorging. Aan de andere kant werd er wél een geldig doelpunt geproduceerd. Sven Braken mocht aanleggen vanaf de rand van het zestienmetergebied en liet Verhulst kansloos: 1-0.

Van der Venne
Kort na de rust kwam NEC bijna op 2-0 via invaller Mart Dijkstra. Van dichtbij leek hij eenvoudig te kunnen scoren, maar met een geweldige redding voorkwam Verhulst een tegentreffer. Van der Venne verzuimde even later de 1-1 op het scorebord te zetten. De middenvelder liep weg uit de rug van de NEC-defensie en lepelde de bal over de uitkomende Norbert Alblas, maar mikte net te hoog.

Gelijkmaker
Na grote kansen voor Navratil, Van der Venne en Verheydt werd Go Ahead Eagles twintig minuten voor tijd eindelijk beloond. Navratil legde de bal terug op invaller Paco van Moorsel, die de bal op schitterende wijze tegen de touwen van zijn voormalig werkgever schoot: 1-1. In de resterende minuten bleef het duel op en neer golven. In extremis kreeg Van der Venne de grootste kans om het duel te beslissen, maar hij schoot rakelings naast.

NEC - Go Ahead Eagles 1-1

1-0 Braken (39)

1-1 Van Moorsel (71)


Arbiter: Blom
Geel: Labylle, Lartey-Sanniez; Bosz, Lelieveld

NEC: Alblas (Van Duin/71); Lartey-Sanniez (Joppen/55), Bossaerts, Kvida, Labylle; Overtoom, Achahbar, Van den Berg (Dijkstra/29); Okita, Braken, Darri.

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas (Bliek/60); Stans (Van Moorsel/63), Bakx, Van der Venne; Navratil (Langedijk/90+3), Verheydt, Dzepar.

Bekijk hier de statistieken van Go Ahead Eagles na het duel met NEC. De uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie zijn hier te vinden.

Deel dit artikel: