Krantenbezorgster staat oog in oog met wallaby bij Hardenberg

Is het een kat, hond of...kangoeroe? Leonie wist niet wat haar overkwam toen ze vanochtend oog in oog stond met een buideldier in Heemserveen. Volgens kangoeroespecialist Helma van Dijk is het een Bennettwallaby en moet je hem absoluut niet opjagen.

"Ik was verrast toen ik hem zag", vertelt Leonie. "Ik kom 's ochtends vaak dieren tegen tijdens het bezorgen van kranten, maar dit is wel even iets anders!"

Wat doet dit dier langs de kant van de weg? "Negen van de tien keer ontsnappen ze door stressvolle situaties, dus dat ze in paniek raken door een blaffende hond of een laagvliegend vliegtuig", vertelt kangoeroespecialist Helma van Dijk.

Als kangoeroeliefhebber houdt zij verschillende soorten buideldieren in haar tuin. En daarmee is zij een van de ongeveer vijfduizend hobbyisten in Nederland. 

Terug naar huis

De Bennettwallaby in Heemserveen wil maar één ding; terug naar huis, zegt Van Dijk. "Ga er dus niet achteraan jagen", benadrukt ze. "Het is eerder gebeurd dat er zoekacties op touw zijn gezet, je jaagt die dieren zo écht de dood in. Ze vinden vanzelf de weg terug naar de eigenaar."

Meer over dit onderwerp:
Wallaby Kangoeroe Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: