nieuws

Loting KNVB Beker: Go Ahead Eagles naar Ajax, ook Heracles en PEC treffen eredivisieclub

De 32 balletjes voor de loting
De 32 balletjes voor de loting © KNVB
Go Ahead Eagles speelt in de tweede ronde van de KNVB Beker een uitwedstrijd tegen Ajax. Ook Heracles Almelo en PEC Zwolle treffen een club uit de eredivisie. FC Twente ontmoet een amateurclub.
Dat is het resultaat van de loting, die zaterdagavond werd verricht door voormalig Go Ahead Eagles-speler Kenny Teijsse en zijn tweelingbroer Yordi.
Heracles Almelo speelt thuis tegen Vitesse, terwijl PEC Zwolle op bezoek moet bij De Graafschap. FC Twente speelt in eigen stadion tegen de amateurs van Noordwijk. De ploeg is koploper in de zaterdag 3e divisie en stuntte in de eerste bekerronde door Sparta uit te schakelen.

Oude bekenden

Voor veel Overijsselse clubs wordt het een weerzien met oude bekenden. Ajax-coach Erik ten Hag promoveerde eerder met Go Ahead Eagles naar de eredivisie. Bij Vitesse spelen oud-Heraclieden Thomas Bruns, Bryan Linssen en Remko Pasveer. En bij De Graafschap voetballen Stef Nijland, Erik Bakker, Ted van de Pavert, Furdjel Narsingh en Frank Olijve, die allemaal een verleden in Zwolle hebben.
De wedstrijden worden gespeeld dinsdag 30 oktober, woensdag 31 oktober of donderdag 1 november. De KNVB hoopt maandag bekend te maken hoe de wedstrijden over de drie speeldagen worden verdeeld.
De complete loting:
Kozakken Boys - Almere City
Heracles Almelo - Vitesse
Willem II - Spakenburg
NEC - Fortuna Sittard
FC Utrecht - ASWH
Ajax - Go Ahead Eagles
FC Twente - Noordwijk
FC Emmen - ODIN'59
Feyenoord - ADO Den Haag
SC Cambuur - Kon. HFC
De Graafschap - PEC Zwolle
AFC - TOP Oss
Urk - Roda JC
AZ - VVV-Venlo
Groene Ster - sc Heerenveen
PSV - RKC Waalwijk
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.