nieuws

Man uit Kampen raakt ernstig gewond bij ongeval bij Woerden

Man uit Kampen raakt ernstig gewond bij ongeval bij Woerden
Man uit Kampen raakt ernstig gewond bij ongeval bij Woerden © Koen Laureij
Een 34-jarige man uit Kampen is vanochtend aangereden toen hij op de vluchtstrook stond bij Woerden in Utrecht. Hij wilde hulp verlenen aan een Belgische bestuurder die vlak daarvoor de vangrail had geraakt.
Zowel de Kampenaar als de Belg werden geschept door een auto die op volle snelheid reed. De bestuurder raakte beide slachtoffers in een poging de stilstaande voertuigen te ontwijken.

Traumahelikopter 
De hele rijbaan werd afgezet om ruimte te maken voor de hulpdiensten. Er landden twee traumaheli’s op de snelweg om de slachtoffers naar het ziekenhuis te brengen.
Hoe het nu met de slachtoffers gaat, is niet bekend. De man uit Kampen zat samen met zijn vriendin in de auto. Het is niet duidelijk of zij ook gewond is geraakt.   

Onderzoek
De bestuurder die de slachtoffers aanreed, wordt door de politie gehoord. De afdeling Verkeersongevallenanalyse en het Tactisch Verkeersteam hebben uitgebreid onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval. 
Hierdoor ontstond een flinke file. Sommige andere weggebruikers werden ongeduldig en verlieten al spookrijdend de snelweg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.