nieuws

Vanochtend meer duidelijkheid over doorgaan rechtszaak moord Onno Kuut uit Enschede

Duidelijkheid over doorgang rechtszaak Onno Kuut
Duidelijkheid over doorgang rechtszaak Onno Kuut © RTV Oost
De rechtbank in Rotterdam maakt vanochtend bekend of de rechtszaak tegen de verdachten van de moord op Onno Kuut uit Enschede verder gaat, of opnieuw wordt uitgesteld. Vrijdag werd de zaak stilgelegd, omdat twee van de vier verdachten niet bijgestaan konden worden door een advocaat.
Een van de advocaten liet pas donderdagmiddag weten dat hij zijn cliënt niet kon vertegenwoordigen. De advocaat van de andere verdachte heeft de zaak overgedragen aan een collega, maar die wilde eerst weten of hij genoeg tijd kon krijgen om zich goed voor te bereiden. 
Het Openbaar Ministerie wilde de zaak tegen de twee andere verdachten doorzetten, maar daarover wilde de rechtbank niet meteen beslissen. Vanochtend wordt duidelijk of de zaak alsnog wordt voortgezet. Mocht de zaak helemaal uitgesteld worden, dan kan het mogelijk pas maart of april worden voordat de verdachten weer voor de rechter moeten verschijnen.

Vergelding

Onno Kuut werd maart 2009 dood gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Hij bleek om het leven gebracht. Volgens Justitie zitten vier tattookillers achter de moord en is de zaak klaar om inhoudelijk behandeld te worden. 
Kuut zou omgebracht zijn als vergelding, omdat hij 'per ongeluk' een broer heeft doodgeschoten van een Amsterdamse topcrimineel. Hij zou opdracht hebben gekregen om oude bekende Yassin Chakor om het leven te brengen, maar hij schoot ook Boneka Belserang neer.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.