nieuws

Bewoners ondergelopen huizen Enschede nemen advocaat in de arm

De bewoners van de Enschedese wijk Transburg die vorige maand uit hun woning moesten door een overstroomd riool, nemen juridische stappen tegen de gemeente Enschede en aannemer Dura Vermeer.
Ook zijn de bewoners teleurgesteld in woningbouwcoöperatie Domijn. "Ik ga niet meer terug, die woning is vreselijk ongezond", zegt een Nikki Gerritsen.
Een maand geleden dreven de drollen, maandverband en dode ratten nog door haar huis. Het noodriool dat was aangelegd vanwege werkzaamheden was overstroomd door een hoosbui. De woning is inmiddels schoongemaakt, maar Nikki wijst naar de schimmelplekken op de muur.
Ook de stank is nog goed te ruiken. "Hier moet ik straks naar terug, ik wordt al onpasselijk bij de gedachte", zegt ze. 

GGD

Toch denkt Woningbouwvereniging Domijn dat bewoners weer kunnen terugkeren naar hun huis. "Wij werken achter de schermen erg hard om de woningen weer droog, schoon en netjes te maken. Op het moment dat wij vinden dat de woningen weer in goede staat zijn, vragen we de GGD de woningen uitvoerig te checken. Daarna kunnen de bewoners weer terug naar huis", zegt woordvoerder Renske Arkink. 
Volgens Nikki is dat tegen eerdere toezeggingen in. "In gesprekken heeft Domijn gezegd dat ze er alles aan doen om mij in de noodwoning te laten, waar ik nu zit. Ze gaven me hoop. Maar ik kreeg vorige week ineens een telefoontje dat ik naar mijn woning terug moet, maar ik ga niet terug."
Domijn zegt dat Nikki en andere bewoners van de ondergelopen woningen vrij zijn een andere woning te zoeken. Ze kunnen reageren op het aanbod. "Dat een aantal bewoners verwacht dat zij een andere woning aangeboden zouden krijgen, is volgens ons een misverstand." 

Juridische stappen

Voor woordvoerder van de gedupeerde bewoners, Regina Moes, is de maat nu vol. "Wij hebben een advocaat in de arm genomen om juridische stappen te nemen. We zijn het zat om van het kastje naar de muur te worden gestuurd."
De bewoners willen niet alleen de kosten gaan verhalen op de gemeente Enschede en aannemer Dura Vermeer, maar ook kijken naar letselschade. Enkele bewoners hebben slapeloze nachten en psychische klachten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.