Onrust op vakantiepark Stegeren na weekend vol branden

Drie keer brand in korte tijd op vakantiepark RĂ©sidence Belmonde in Stegeren veroorzaakt onrust bij de mensen die daar verblijven. Twee auto's en een haag en een bankje vatten binnen 24 uur vlam. De politie gaat vooralsnog uit van brandstichting.

Het park heeft een slagboom, er zijn camera's men een pasjessysteem. De veiligheidsmaatregelen hebben alleen niet kunnen voorkomen dat er brand is gesticht, lijkt het.

De eigenaar van één van de getroffen auto's heeft sinds anderhalf jaar met zijn vriendin een huisje. Hij heeft geen idee wat er aan de hand is. Hij heeft verteld aan de politie dat er in het verleden wel eens wat was voorgevallen, maar dat hij nu niet weet wat er gaande is. "Eerst ging zaterdagnacht onze loungebank in vlammen op, gelukkig was ik wakker en zag ik de brand, dus kon ik op tijd blussen. De nacht daarna bij de buren en een uur later weer bij mij. Onze beide auto's zijn zwaar beschadigd. Wij zijn erg geschrokken."

Schrik zit er in

Dat geldt ook voor de buren, waar de andere auto in brand vloog. Ook zij weten niet waarom juist hun auto werd aangestoken. Maar beide stellen zijn wel flink geschrokken van wat er afgelopen weekend allemaal is gebeurd. "De auto's staan vlak naast de huisje, de huisjes zijn van hout en kunststof. Je kunt je indenken hoe dat fikt als de brand overslaat. Wie doet nu zoiets als er mensen thuis zijn!"

De Vereniging van Eigenaren van het park, dat 166 huisjes telt, vraagt zich ook af wat hen is overkomen. Voorlopig worden geen extra veiligheidsmaatregelen genomen, eerst wordt de uitslag van het politieonderzoek afgewacht.

Eén van de getroffen bewoners wacht daar niet op; hij wil een camera ophangen, omdat hij zegt anders niet meer te kunnen slapen.

Meer over dit onderwerp:
STegeren brand autobrand Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: