nieuws

Geliquideerde Enschedeër Onno Kuut bij meer moorden betrokken?

"Die Koreaan zit achter de moord op Adjoeba." Dat sms'je kreeg een politieman van een informant begin 2009. De Koreaan in het berichtje is waarschijnlijk Onno Kuut uit Enschede. Dat bleek vanmorgen bij de rechtbank in Rotterdam, waar de zaak rond de moord op Kuut is gestart.
Uit een andere getuigenis blijkt dat Onno samen met een ander "ook nog een zwarte zou doen in Amsterdam". Adjoeba is een naam die veelvuldig voorkomt in het liquidatieproces van Willem Holleeder. De drugscrimineel, berucht om zijn rip-partijen, werd augustus 2008 op klaarlichte dag doorzeefd met kogels. 
Het zou betekenen dat Onno Kuut aan meer moorden te koppelen is, dan tot nu toe bekend was. Wel werd zijn naam altijd al genoemd bij de liquidatie van twee criminelen bij Leiderdorp, Yassin Chakor en Boneka Belserang.

Tattookillers

Onno Kuut is in maart 2009 zelf dood gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Hij bleek beestachtig te zijn omgebracht.
Het OM verdenkt vier zogenoemde ‘tattookillers’ ervan hem te hebben vermoord. Dat zou als vergelding zijn voor het doodschieten van Boneka Belserang door Kuut, een 'vergismoord'. Kuut was zelf ook lid van de tattookillers.
De vier verdachte tattookillers zouden de moord op Kuut hebben toegegeven via versleutelde berichten op pgp-telefoons. Ook zou één van hen bij een autoverhuurder hebben geëist dat de naam van Kuut uit het verhuursysteem zou verdwijnen. Onno huurde elke week een andere auto.
De eis voor het schrappen van Kuut's naam was rond de tijd dat zijn lichaam werd ontdekt in de duinen. 

Michel B.
Andere getuigen zeggen dat Satudarah-leider Michel B. achter de moord op Kuut zit. Ze zouden ruzie hebben gehad om geld. Onno zou volgens getuigen tot 2 keer toe geld van Michel hebben gestolen. Een Duitse getuige zegt dat hij uit Michel's mond heeft gehoord dat 'ie 'em de keel had doorgesneden en begraven op het strand.
Uit getapte telefoongesprekken van Michel B. blijkt dat de relatie tussen hem en Kuut behoorlijk was bekoeld, terwijl ze daarvoor altijd 2 handen op 1 buik waren. "Ik heb een slang opgevoed, die nu ook nog met gif gaat strooien." En; "Ik ga me niet branden aan die gek."

Paranoia

Kort voordat Onno Kuut van de radar verdween logeerde hij op verschillende adressen. Hij leek niemand te vertrouwen en was paranoia. Zo maskeerde hij de tatoeages op zijn hand door ze zwart te maken. Ook drukte hij iedereen waar hij logeerde op het hart dat ze aan níemand mochten vertellen waar hij was. 
Donderdag gaat de rechtszaak weer verder tegen 2 tattookillers. De zaak tegen de andere 2 worden pas volgend jaar maart behandeld. Hun zaak is uitgesteld, omdat hun advocaten zich hadden teruggetrokken.Dan pas worden de strafeisen tegen alle vier uitgesproken. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.