Familie vermiste Kampenaar geeft moed op: ‘Kunnen alleen nog hopen dat lichaam wordt gevonden'

De familie van de 81-jarige Dirk van den Belt heeft de moed opgegeven dat de sinds april dit jaar vermiste Kampenaar nog in leven is. Kleindochter Irissa: “Eigenlijk hopen we alleen nog dat zijn lichaam wordt gevonden zodat we in ieder geval een afscheid kunnen organiseren.”

Dirk van den Belt verliet begin april dit jaar zonder dit aan te kondigen zijn woning aan de Vermuydenstraat. Volgens de familie was dit niets voor de man. “Zelfs als hij even een wandelingetje ging maken, liet hij dit nog weten”, aldus kleindochter Irissa.

Ten einde raad
De familie was ten einde raad omdat de Kampenaar zonder portemonnee en pinpas op pad was gegaan, maar vooral ook zonder zijn dagelijkse medicijnen die hij slikte voor zijn bloeddruk.

Landelijke aandacht
De vermissing van Dirk van den Belt trok landelijke aandacht, vooral vanwege de curieuze omstandigheden. Kort na de verdwijning doken namelijk beveiligingsbeelden op van de man. Hij was al op de eerste dag van zijn verdwijning gezien op het station in Alkmaar.

Mysterie
Nadat hij uitcheckte op het station is er echter niets meer van hem vernomen. Wat het verhaal vooral zo bizar maakt, is dat Van den Belt eigenlijk – voor zover bekend – helemaal niets in Alkmaar te zoeken had. “De man die op de beelden te zien is, is wel degelijk onze opa. Maar het blijft een mysterie waarom hij in die stad was”, zegt kleindochter Irissa.

Irissa begon dit voorjaar een publiciteitsoffensief in een poging haar spoorloze opa op te sporen, maar het heeft dus allemaal niets uitgehaald, zo blijkt nu.

Geen tips meer
Volgens haar komen er al enige tijd geen tips meer binnen. “Bij de laatste meldingen ging het om tips dat hij gezien zou zijn, maar dat bleken mensen die alleen maar op hem leken.”

De Kamper familie heeft nu dan ook de moed opgegeven. “Vooral omdat hij zijn medicijnen niet bij zich had en er bovendien met zijn pinpas geen geld meer is opgenomen. Eigenlijk hopen we alleen nog maar dat zijn lichaam wordt gevonden zodat we een afscheid kunnen organiseren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kampen vermissing IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: