nieuws

Rechter laat babyvoeding overleden peuter Xaja uit Hengelo onderzoeken

Er komt een onderzoek naar de babyvoeding van de overleden Xaja
Er komt een onderzoek naar de babyvoeding van de overleden Xaja © RTV Oost
De rechtbank in Almelo laat de inhoud van een bus met babypoeder onderzoeken in de strafzaak rond de gewelddadige dood van de veertien maanden oude Xaja. Dat hebben de Almelose rechters vanmiddag bekendgemaakt.
De peuter kwam in oktober vorig jaar in Hengelo door grof geweld om het leven. De verwondingen die haar waren toegebracht bleken zo ernstig en verschillend dat deskundigen zes mogelijke doodsoorzaken zien.
Grof geweld, verwurging en het aantreffen van een grote hoeveelheid amfetamine in het bloed van het slachtoffertje zijn slechts enkele mogelijke oorzaken. 

Deskundigen

De rechtbank gaat deskundigen horen bij de onderzoeksrechter. De hoop is dat zij meer kunnen verduidelijken over de dood van de peuter. De moeder van Xaja en haar partner hebben tot nu toe niets over de mogelijke doodsoorzaken gezegd.
Een verzoek van de advocaat van de moeder om een reconstructie en een second opinion over de dood van de peuter is afgewezen. 

Pieter Baan Centrum

De twee verdachten werden kort na de dood van Xaja aangehouden, zij zitten nog steeds in voorarrest. Binnenkort gaan beiden ter observatie naar het Pieter Baan Centrum.
Begin december gaat de strafzaak verder. Het Openbaar Ministerie verwacht niet eerder dan maart volgend jaar met een strafeis te kunnen komen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.