nieuws

Twee Almelose politiemedewerkers opnieuw aangehouden

Het tweetal is in april ook al aangehouden
Het tweetal is in april ook al aangehouden © RTV Oost
Twee politiemedewerkers uit Almelo zijn vandaag opnieuw aangehouden vanwege het mogelijk lekken van informatie met de verdachten die onlangs in het Almelose Nieuwstraatkwartier zijn opgepakt bij een grote politieactie. Daarnaast hebben de twee mogelijk geholpen bij criminele activiteiten.
Behalve een strafrechtelijk onderzoek loopt er ook een intern onderzoek door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten naar het tweetal.
De twee zijn in april ook al aangehouden voor het schenden van ambtsgeheim. Uit politieonderzoek blijkt dat de medewerkers mogelijk informatie hebben gelekt aan de verdachten die in september, bij de grootschalige politieactie in Almelo, zijn aangehouden.

Hennepteelt en -handel

Aanleiding voor de politieactie was informatie over structurele hennepteelt en -handel in de wijk. In het belang van het onderzoek, kan de politie nog steeds niets over de exacte verdenking zeggen.
Na de aanhoudingen in april waren de twee Almelose medewerkers, die in andere regio's werkten, al geschorst. Zij mochten niet meer werken en hadden ook geen toegang meer tot de politieinformatiesystemen.

'Pijnlijk en onacceptabel'

"Pijnlijk en onacceptabel", noemt eenheidschef Oscar Dros de verdenkingen. “Integriteit is de basis van goed politiewerk. Wij kunnen alleen functioneren in een samenleving die ons vertrouwd."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.