Haaksbergenaren willen burgemeester die 'met beide benen in gemeenschap staat'

Een man of een vrouw? En waar moet die dan aan voldoen? Allemaal vragen die de komende weken beantwoord gaan worden, wanneer Haaksbergen op zoek gaat naar een nieuwe burgemeester. De Haaksbergenaren hebben tot vandaag de kans gehad om hun voorkeur kenbaar te maken.

Op huis-aan-huis verspreide kaarten konden de inwoners van 'de Ster in Twente' invullen waar de toekomstig burgemeester aan moet voldoen. Tot dusverre zijn er ongeveer 200 reacties binnengekomen die de komende tijd bestudeerd gaan worden door de gemeenteraad.

Bekend met Twentse cultuur

“Als je de reacties hoort van de mensen op straat dan moet de toekomstig burgemeester iemand zijn die met beide benen in de gemeenschap staat en die bekend is met de Twentse cultuur. Of het nou een man of een vrouw is dat maakt niks uit”, aldus Patrick ten Voorde, fractievoorzitter van het CDA in Haaksbergen. Zelf hoopt Ten Voorde vooral dat de burgemeester de eenheid en het vertrouwen van de inwoners van Haaksbergen kan winnen en vasthouden. 

Maandenlange procedure

Op 31 oktober presenteert de gemeente de profielschets voor de toekomstige burgemeester. Andries Heidema, commissaris van de Koning, zal daarbij aanwezig zijn. Daarna gaat de sollicitatieprocedure van start. Haaksbergen hoopt volgend voorjaar de naam van de nieuwe burgemeester bekend te kunnen maken.

Nu nog staat Gerrit Jan Kok als interim-burgemeester aan het roer in Haaksbergen. Hij verving Hans Gerritsen, die het veld moest ruimen in de politieke nasleep van het monstertruckdrama.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Haaksbergen Nieuws
Deel dit artikel: