"Hier in groep acht in Almelo vinden ze het voorlezen nog heerlijk"

Vlak voordat de Kinderboekenweek begint zijn twaalf basisscholen in Almelo met het project 'Vooruit met Voorlezen' gestart. Het project wil vooral een impuls geven aan het voorlezen in de bovenbouw. "Wij doen op school al veel aan het bevorderen van lezen, we doen dan ook enthousiast mee met het voorlees initiatief", vertelt Marloes Thomassen, leescoördinator en juf van groep 8 op de St. Egbertusschool in Almelo.

Het project is een samenwerking tussen Stichting Lezen, de Bibliotheek op School en Stichting De Versterking.

In alle groepen wordt tot aan de kerstvakantie voorgelezen. "Je bent je er echt even bewust van hoe belangrijk het voorlezen is en zorgt ervoor dat het er niet bij inschiet. Elke dag lezen we onder andere even voor uit één van de prachtige boeken die we van het project gekregen hebben", vertelt Marloes.


"Voorlezen is gewoon heel belangrijk om kinderen enthousiast te maken om te gaan lezen. De kinderen komen ook in aanmerking met boeken die ze normaal niet zo snel zouden gaan lezen. Als je het elke dag doet wordt het normaal voor ze, voorlezen in de bovenbouw is dan niet meer 'raar'. Hier in groep acht vinden ze het in ieder geval heerlijk."


Op de vraag of juf Marloes vaker moet gaan voorlezen zegt leerling Jayden Bosscha dan ook standvastig: "ja!"

De basisschool deed al veel aan leesbevordering. Zo is recent de Bibliotheek op school geopend, waarbij er veel aandacht is voor leesplezier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: