nieuws

Drugsdealer Ossenzijl naar verslavingskliniek

Een deel van de gevonden drugs in Ossenzijl
Een deel van de gevonden drugs in Ossenzijl © politie
De vermeende drugsdealer Raymon M uit Ossenzijl moet naar een verslavingskliniek. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten. Raymon is daar blij om: "Ik wil van die troep af".
Raymond werd afgelopen juni aangehouden in Zuidveen, gemeente Steenwijkerland. Hij bleek met drugs op achter het stuur te zitten. In zijn auto werd ook drugs gevonden.

hasj, speed en xtc

Besloten werd om ook zijn huis aan de Kooijstraat te doorzoeken. Daar vond de politie toen een grote hoeveelheid drugs. Naast een kleine 2 kilo speed, werden er bijna 900 xtc-pillen en ruim 200 gram hasj gevonden.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft Raymon samen met zijn 76-jarige vader ruim een jaar lang drugs gedeald vanuit hun huis. Vandaag stond er een inhoudelijke rechtszitting gepland, maar het OM heeft het dossier te laat aangeleverd. Omdat de zaak daardoor niet fatsoenlijk kon worden voorbereid, is het eindproces verschoven naar februari.

ADHD

Raymond gaat over 2 weken vanuit de gevangenis direct door naar een verslavingskliniek. "Ik wil van de drugs af. In zo'n kliniek ben ik beter af", zegt Raymon zelf. De 28-jarige Ossenzijler is opgegroeid in internaten en kindertehuizen, omdat hij thuis onhandelbaar was. Hij heeft adhd en zit nu aan de ritalin. "In de gevangenis rook ik 's avonds wel een joint. Dan kom ik tot rust."
In de verslavingskliniek mag hij geen drugs meer gebruiken. Daar wordt hij ook op gecontroleerd. "Dat is ook goed", zegt hij. "Ik heb er veel spijt van."
Zijn vader zit inmiddels niet meer in de gevangenis. Die mag het eindproces in vrijheid afwachten. Het proces dient begin februari volgend jaar.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.