Drugslab Schuinesloot was kleine chemische fabriek

In het drugslab dat afgelopen juni werd ontdekt in Schuinesloot stond 20.000 liter aan chemicaliƫn om drugs te maken. Dat bleek vandaag bij een eerste rechtszitting tegen een 45-jarige Tilburger, die verdacht wordt van het runnen van het drugslab.

In een schuur op een boerderij stonden chemicaliën als BMK, zoutzuur en mierenzuur. Het zijn grondstoffen voor speed-productie. Ook werd er 2,5 liter amfetamine-olie gevonden.

Klaar d'r mee

De Tilburger is al eens veroordeeld voor bemoeienis met harddrugs. Dat was in België. Het is één van de redenen waarom hij zijn eindproces niet in vrijheid mag afwachten, zoals hij zelf wel wilde. Daarnaast moet er volgens het OM keihard worden opgetreden tegen drugsproducenten. "Heel Nederland is klaar met die labs, klaar met die troep, klaar met die lozingen."

Hennep

Naast de Tilburger werd in juni ook de bewoner van het huis aangehouden, waarachter het drugslab was gevestigd. Die man is wel weer op vrije voeten. Zijn huis werd afgelopen zomer voor drie maanden afgesloten op last van de gemeente Hardenberg. Op het terrein aan de Elimmerweg werd een jaar eerder al een hennepkwekerij ontdekt.

Drugsafval

Het onderzoek naar het drugslab is nog niet afgerond. Zo moeten er nog verschillende mensen worden gehoord en wordt er nog gezocht naar de eigenaar van een auto die op de boerderij geparkeerd stond. Daarnaast wordt nog bekeken of er verband is met verschillende drugsafval-dumpingen in de regio. 

Het eindproces staat gepland voor begin februari volgend jaar.

Deel dit artikel: