nieuws

Ommen wil energievraagstuk samen met bewoners aanpakken

Windmolen
Windmolen © RTV Oost / Rogier van den Berg
Geen vooraf aangewezen locaties voor zonnevelden of windmolenparken. Ommen wil in samenspraak met de bewoners duurzame energie letterlijk en figuurlijk een plek geven in de gemeente.
Ommen moet net als alle gemeenten in Nederland de energietransitie, het verduurzamen van de gemeente, doorvoeren. De gemeente kiest bewust de samenwerking met haar inwoners.

Gemengde gevoelens

Wethouder Bart Jaspers Faijer legt uit: "Vragen als hoe gaan we van het gas af en waar is ruimte voor windenergie hebben wij natuurlijk ook. En wij weten ook dat het plaatsen van windturbines gemengde gevoelens oproept.
Daarom heeft Jaspers Faijer een vraag aan de inwoners van Ommen: "Waar ligt de ambitie en hoe voeren wij dat samen uit?"

Niet in mijn achtertuin

Een veel gehoorde kreet in discussie over windmolens is dat mensen het liever niet in hun buurt hebben. "Maar er zijn ook plekken waar het wel goed past. Wij hopen dat onze inwoners zelf met suggesties komen om te verduurzamen."
"Het is heel simpel, het zal wel moeten. Maar wij willen niet als gemeente vooraf al bepalen waar zonnepanelen-parken komen, of die er komen, en of en waar er windmolens komen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.