Politie: "Daan Mellée uit Enschede doodgeschoten"

De vermoorde Daan Mellée uit Enschede is door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Dat maakte de politie vanavond bekend in Opsporing Verzocht. Eerder ging het verhaal rond dat zijn hals zou zijn doorgesneden. "Maar dat klopt niet", vertelde politiewoordvoerder Chantal Westerhoff.

Daan is tussen maandagochtend 2 juli en dinsdagmiddag 3 juli neergeschoten. Het levenloze lichaam van Daan werd op 3 juli gevonden in zijn huis aan het Oosterveld in Enschede.

Reconstructie
In Opsporing Verzocht werd een reconstructie getoond van de laatste dagen dat Daan in leven was. In die reconstructie komt naar voren dat Daan op zondagavond 1 juli thuis een barbecue heeft en daarna, samen met zijn vriendin, een bingocafé in Glane bezoekt. Daar slaat de sfeer om en krijgen ze ruzie.

Later op de avond gaan Daan en zijn vriendin wel weer samen naar de Enschedese binnenstad. Ze worden door gezamenlijke vrienden thuis opgepikt. Daan stapt uit bij 't Bölke aan de Molenstraat en zijn vriendin rijdt met de gezamenlijke vriend verder. Daan is die avond nog gefilmd bij het NS-station.

Daan slaat tand uit mond vriendin
Als hij daarna terugloopt naar de Molenstraat ziet hij dat zijn vriendin er nog niet is. Zodra de auto in beeld komt wordt Daan woedend. Niet alleen de bestuurder, maar ook zijn eigen vriendin krijgt rake klappen. Daan slaat haar zo hard, dat ze daarbij zelfs een tand verliest.

Wat er daarna is gebeurd, blijft onduidelijk. Buren hebben rond half zes die ochtend nog lawaai rond de woning gehoord. Rond 10.20 uur zou Daan nog een telefoontje hebben gekregen van een bekende. Het is volgens de politie zijn laatste levensteken.

Pas zo'n 30 uur later, dinsdagmiddag 3 juli iets voor vijf uur 's middags wordt zijn levenloze lichaam gevonden. Daan wordt slechts 26 jaar oud.

Opsporing Verzocht besteedde vanavond uitgebreid aandacht aan de moord op Daan Mellée.

'Vriendin heeft hem levend achtergelaten'
Volgens de politie heeft de vriendin van Daan in het verhoor verteld dat ze, nadat ze voor café 't Bölke is mishandeld, allebei hun eigen weg zijn gegaan. Vermoedelijk zijn ze daarna nog wel thuis geweest, want buren hebben een paar uur later nog commotie gehoord. Zijn vriendin heeft aangegeven dat zij het huis daarna heeft verlaten en dat zij Daan daarbij levend thuis heeft achtergelaten.

De politie heeft op 12 juli een man van 36 uit Hengelo aangehouden en op 1 augustus een 35-jarige man uit Enschede. De mannen zijn inmiddels vrijgelaten maar blijven wel verdachten in de zaak.

Naar Amsterdam voor drugs
Volgens de politie had Daan schulden, maar is onbekend bij wie. Ook zou hij de vrijdag voor zijn dood nog met iemand naar Amsterdam zijn geweest om daar verdovende middelen te kopen. Mogelijk is bij die drugsdeal een conflict ontstaan.

Er gaat ook een gerucht dat hij betrokken zou zijn bij een ripdeal in Rotterdam.

De politie probeert ook nog in contact te komen met een vrouw, bij wie Daan achterop de fiets zat. Hij is op maandagochtend 2 juli rond 5 uur gezien aan de Beneluxlaan in de wijk Boswinkel in Enschede. Volgens de politie zat achterop zijn bagagedrager een nog onbekende vrouw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: