nieuws

Hogeschool Windesheim in Zwolle weer tweede in Keuzegids HBO

Hogeschool Windesheim in Zwolle
Hogeschool Windesheim in Zwolle © RTV Oost / Emiel Geerding
Hogeschool Windesheim staat ook dit jaar tweede op de ranglijst van beste hogescholen van Nederland volgens de Keuzegids HBO. Ook vorig jaar stond de school met locaties in Zwolle en Flevoland op de tweede plek.
Vooral de techniekopleidingen van de hogeschool blinken volgens de Keuzegids uit. In punten daalde de school wel. Waar Windesheim vorig jaar 67,5 punten kreeg, bleef de hogeschool dit jaar steken op 65 punten. Windesheim is hiermee terug op het niveau van 2016. De Brabantse hogeschool Avans werd met 69 punten als beste beoordeeld.
Bij Windesheim werden 59 opleidingen beoordeeld. Hogeschool Saxion, met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn, volgt op de zevende plek. Hier werden 55 opleidingen beoordeeld. De school kreeg een score van 59,5 punten.

Kleine hogescholen

De Viaa-hogeschool in Zwolle krijgt van de Overijsselse kleinere hogescholen de beste score in die categorie met 74,5 punten. Hogeschool Tio, met een vestiging in Hengelo, volgt met 74 punten.
De andere Overijsselse kleinere hogescholen, de Katholieke Pabo en ArtEZ in Zwolle krijgen respectievelijk 71,5 en 67,5 punten. Hogeschool IVA in Driebergen is de beste hogeschool in deze categorie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.