nieuws

Live meekijken bij een operatie: "Als die aorta scheurt, is het al te laat"

Altijd al willen meekijken in een operatiekamer? Dat kan, dankzij het Deventer Ziekenhuis en RTV Oost. Zaterdag zendt TV Oost live een aneurysma-operatie uit, met experts aan tafel die tekst en uitleg geven en kijkersvragen beantwoorden.
Bij Gerty Stap uit Deventer werd per toeval een verwijde buikaorta ontdekt. Een aneurysma, zoals dat in vaktermen heet, waar hij 'gelukkig' op tijd aan werd geholpen: "Als die aorta scheurt, is het al te laat." 

Live aneurysma-operatie

Gerty zit zaterdagmiddag tijdens een live-uitzending op RTV Oost aan tafel om te vertellen over zijn ervaringen met een aneurysma-operatie. Tegelijkertijd kijken we naar een identieke operatie, op dat moment live uitgevoerd in het Deventer Ziekenhuis, op een patiënt die anoniem wil blijven.

Ook vaatchirurg Bob van Tongeren schuift aan, om deze operatie van commentaar te voorzien. En met huisarts Jeroen Huijgens gaan we dieper in op de diagnose en preventie van hart- en vaatziekten, al jaren één van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. 

Voorproefje

Maar wat is precies een aneurysma? Wat ga je zaterdag eigenlijk zien? En hoe kijken de hoofdrolspelers aan tegen de operatie? Blader door het onderstaande verhaal om meer te weten te komen.

Door op de blauwe vlakken te klikken bepaal jij zelf de route. Wat wil jij weten? Zie je niets? Klik dan hier.

RTV Oost is zaterdagmiddag aanwezig bij een aneurysma-operatie in het Deventer Ziekenhuis. De operatie is vanaf 13.50 uur live te volgen op TV Oost en via onze Facebook-pagina. Presentatoren Jolande Verheij en Stefan Klein Koerkamp praten in de studio met deskundigen, terwijl kijkers via Facebook kunnen reageren en vragen kunnen stellen. Ook het voorkomen, de symptomen en de behandeling van hart- en vaatziekten worden besproken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.