Sportpark de Boshoek in Hardenberg moet op de schop

Het sportcomplex aan de rand van Hardenberg groeit uit zijn jasje. Voetbalclub HHC heeft eigenlijk meer ruimte nodig en ook hockeyclub GZG heeft capaciteitsproblemen. Ruimte is er bijna niet op de huidige locatie.

In de begroting heeft wethouder Martijn Breukelman 1,5 miljoen euro gereserveerd voor De Boshoek. Of dat geld dan wordt ingezet voor nieuwbouw of verbetering van voorzieningen, de aanleg van een extra sportveld of meer parkeergelegenheid is nog niet duidelijk.

"We bespreken diverse scenario's met de sportclubs, we erkennen het probleem en daarom is er ook zoveel geld geoormerkt om het sportcomplex aan te pakken."

Verplaatsing

Naast de voetbalvereniging en de hockeyclub zitten er ook een tennisclub, een manege en een jeu de boules-vereniging. Omdat er op het complex zelf eigenlijk geen ruimte meer is, kan verplaatsen van een vereniging naar een andere plek een optie zijn. "De gesprekken zijn gaande, maar omdat we echt naar verschillende oplossingen kijken kan ik daar nu nog weinig over zeggen."

Kunstgrasvelden

Naast geld voor De Boshoek is ook 1 miljoen euro gereserveerd voor het vervangen van kunstgras in de gemeente. De keuze is gevallen op kunstgras met rubberkorrels, maar niet die rubberkorrels waar eerder zoveel gezondheidszorgen over waren.

Deel dit artikel: