nieuws

VIDEO: Dit is de serie-aanrander die tussen Enschede en Hengelo vrouwen betast

Serie aanrander actief in Twente
Serie aanrander actief in Twente © RTV Oost/ Onder de Loep
Een man met een rode broek, witte bovenkleding en een rugzak om. De politie heeft beelden vrijgegeven van de fietser die ervan wordt verdacht al zo'n twintig vrouwen in borsten of billen te hebben geknepen tussen Enschede en Hengelo. 
De video is gemaakt door één van de slachtoffers van de serie-aanrander. Ze pakte nadat hij toesloeg meteen haar telefoon en filmde hem. Hij is te zien op een sportieve fiets. Vermoedelijk is de man tussen de 20 en 35 jaar, hij heeft kort donkerblond haar en bedekt zijn hoofd soms met een capuchon of een pet. 

Aanrander nog actief

Afgelopen zondag, 30 september, sloeg de aanrander nog toe op de Thomas de Keyserstraat in Enschede. Iets voor acht uur 's avonds is een vrouw van 22 door hem aangerand. Ze fietste vanaf de Thomas de Keyserstraat naar de Rembrandtlaan, toen de man ineens links naast haar kwam fietsen. Vervolgens pakte hij bij de linkerborst vast. Meteen daarna fietste de man door naar de Wethouder Nijhuisstraat. 

Jongste slachtoffer is 14 jaar

"Vanaf eind juli dit jaar is een aanrander actief in een groot gebied tussen Enschede en Hengelo", vertelt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Deze vrouw is al ongeveer het twintigste slachtoffer. Zijn jongste slachtoffer is 14 jaar, het oudste slachtoffer 47. Zijn slachtoffers zijn wandelaars, fietsers of hardlopers en hij knijpt hen in het voorbijgaan hard in billen en borsten." 

'Waarschijnlijk meer slachtoffers'

De politie wilde man zo snel mogelijk vinden zodat dit stopt. "Je moet je als vrouw veilig kunnen voelen op straat", zegt Westerhoff. "We hopen dat iemand hem herkent aan de beelden. Waarschijnlijk heeft hij al meer dan twintig slachtoffers gemaakt en willen iedereen die dit is overkomen oproepen om zich bij ons te melden. Dan krijgen we hopelijk snel een beter beeld van de man." 

'Bel 112 en probeer foto te maken'

De man is dus vooral actief tussen Enschede-West en Hengelo. "We adviseren vrouwen die gaan fietsen of hardlopen in deze omgeving hun mobiele telefoon mee te nemen. Word je slachtoffer: bel meteen 112 en probeer snel een foto of video te maken als dat veilig kan." 

Tips?

Herken je de man op de fiets? Bel dan meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Liever anoniem reageren, zonder dat de politie achter je gegevens komt? Reageer dan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Tippen mag ook door een privébericht te sturen naar de politie Enschede op Facebook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.