nieuws

Nieuw kookboek Jonnie en Thérèse Boer: "het laat zien wat wij thuis koken"

Het is een kijkje in de keuken van Jonnie en Thérèse Boer, de privékeuken welteverstaan; in hun nieuwe kookboek Thuis staan gerechten die de uitbaters van de Librije thuis voor vrienden en familie bereiden. Vanmiddag was de presentatie van het boek in hun eigen restaurant.
Enkele van de gerechten staan uitgestald op de lange tafel, midden in het restaurant. De Zwolse chef-kok en zijn vrouw hebben zich voor Thuis onder meer laten inspireren door het buitenland. 

Inspiratie in het buitenland

"We waren in Bilbao en we hopten daar van tapasbar naar tapasbar. Daar werden we enthousiast van. Een keer wat anders dan de kaasblokjes die wij in Nederland vaak op feestjes zien. Die gerechten hebben we geprobeerd te combineren met een Hollandse twist." 

Toegankelijk

Jonnie Boer wijst ondertussen naar een schaal, waarop hapjes liggen die doen denken aan kleine pizza's. "Ik heb hem net op", knikt Boer, "het zijn inderdaad kleine pizza's met pesto, gerookte paling en een beetje tomaat. Heel simpel eigenlijk."
Juist dat toegankelijke aspect loopt als een rode draad door het boek heen. Tijdens het schrijven van het boek hebben ze hulp gekregen van culinair recensent Joël Broekaert. Het is op zo'n manier opgeschreven dat het voor iedereen te doen is", beaamt Thérèse. Overigens is er ook genoeg ruimte ingepland voor haar specialiteit: bieren en wijnen. 

Chinees

Op de vraag of de vaandeldragers van de Zwolse gastronomie ook weleens vanuit huis eten bestellen, komt er een grijns op het gezicht van Jonnie Boer. "Natuurlijk. Wij gaan ook wel eens naar de Chinees of de Italiaan. Gelukkig heeft Zwolle ook wat dat betreft genoeg te bieden." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.