nieuws

Stiltetuin en labyrint in Patersbos in Zenderen voor iedereen toegankelijk

De stiltetuin en het labyrint in het Patersbos in Zenderen zijn voor iedereen vrij te bezoeken. Vrijdag 12 oktober wordt er een bordje geplaatst waarop de paters de inwoners van het dorp bedanken voor de steun bij de totstandkoming van de bijzondere tuin.
Volgens Edgar Koning, prior van het Karmelklooster is het een groot misverstand in Zenderen: "ik spreek nog regelmatig mensen die nog nooit in het klooster zijn geweest, of die denken dat het terrein om het klooster verboden gebied is." Het gebouw ziet er dan ook niet erg uitnodigend uit. Koning: "Elke morgen hebben we hier de eucharistie in een kleine kapel, maar de mensen moeten aanbellen en dan naar boven en dat helpt natuurlijk niet." 

Een rotte mispel

Om het dorp Zenderen wast meer te betrekken bij het klooster, zijn de stiltetuin en het labyrint aangelegd. In de tuin staan planten die in de Bijbel voorkomen. Maar ook een mispel. Koning: "De mispel smaakt het best als hij aan het rotten is. Zo is het in het leven ook - uit rottigheid kan best iets goeds komen," zegt de prior.

Klooster Almelo in de verkoop

In het klooster wonen nu zestien broeders en een zuster. Het klooster in Zenderen biedt ook onderdak aan de communiteit van Almelo. Hun gebouw, dat verbonden is aan de Elisakerk, staats in de verkoop. Vroeger woonden er wel veertig broeders in het Karmelklooster in Zenderen. Maar nieuwe roepingen zijn er niet meer. 
Zondag 7 oktober in Hoogtij
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.