nieuws

Henny en Hilda Keur verlaten Stadskantoor Hengelo

Henny en Hilda Keur hebben na een gesprek met verantwoordelijk wethouder Bas van Wakeren het Stadskantoor van Hengelo verlaten. De twee zaten daar sinds vanmiddag, omdat ze vinden dat de gemeenten Hengelo en Enschede verantwoordelijk zijn voor hun financiële problemen.
De Hengeloërs zitten in geldnood, omdat het persoonsgebonden budget (pgb) dat ze ontvangen om voor hun oudste zoon te zorgen niet genoeg is. Na enkele uren met elkaar te hebben doorgebracht in een kamer in het Stadskantoor kregen ze een gesprek met wethouder Van Wakeren.
"Het was geen prettig gesprek, het was heel stug", zegt Hilda. "Het was heftig", vult Henny aan. "Het was fel. Wij bleven beleefd, maar af en toe was het op het randje."

Werken aan een oplossing

Henny en Hilda hebben met de wethouder afgesproken dat Hengelo vanaf morgen hard aan het werk gaat om een oplossing te vinden voor hun situatie. "Er worden afspraken gemaakt met de verschillende instanties waar wij mee te maken hebben. Daar gaan wij op zeer korte termijn mee om de tafel. En dat moet snel gebeuren. Daar mogen geen weken overheen gaan", zegt Hilda.

"We doen het gewoon weer"

Een echte oplossing is er dus nog niet, maar Henny en Hilda hebben wel het idee dat er nu echt iets in gang is gezet. Om die reden besloten ze toch naar buiten te komen. "Maar als ze straks met niks komen, dan doen wij dit gewoon weer", zegt Hilda strijdvaardig. "Ik heb ook een paar keer in het gesprek gezegd: 'we gaan echt niet weg hoor'. Henny wilde al eerder weg, maar ik zei nee. We moeten wel met iets weggaan, anders hebben we hier voor niets gezeten."
Dat Henny en Hilda zichzelf opsloten in het Stadskantoor mag met recht een wanhoopsdaad worden genoemd. Lees hier hoe het echtpaar hiertoe kwam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.