Vriendin gearresteerd in moordonderzoek Daan Mellée uit Enschede

De politie heeft een verdachte opgepakt in de zaak rond de moord op Daan Mellée uit Enschede. Het gaat om de 32-jarige vriendin van Mellée.

De vriendin wordt verdacht van betrokkenheid bij zijn dood. Ze werd vanochtend opgepakt. "We hebben een redelijk vermoeden van schuld en hebben meer verdenkingen tegen haar om haar aan te kunnen houden", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff.

De politie wil niet bevestigen dat de verdachte de vriendin van Daan Mellée is, maar meerdere bronnen rondom het onderzoek melden aan RTV Oost dat het inderdaad om de vriendin van Daan gaat.

Mishandeling

Daan en zijn vriendin hadden vaak flinke ruzie en Daan mishandelde haar zelfs. Volgens familie van de vriendin heeft ze als gevolg van die mishandelingen meerdere keren in het ziekenhuis gelegen. Toch deelde ze deze week nog het opsporingsbericht van de politie op haar Facebookpagina. Regelmatig plaatste ze berichten over hoeveel ze "haar Daantje" miste.

Neergeschoten

Daan Mellée werd begin juli dood in de woning van zijn vriendin aan Het Oosterveld aangetroffen. Hij is tussen maandagochtend 2 juli en dinsdagmiddag 3 juli neergeschoten, meldde de politie deze week.

Opsporing Verzocht vertoonde deze week een uitgebreide reconstructie van de periode voorafgaand aan de moord op Mellée. Daan zat in de schulden en was mogelijk betrokken bij een drugsdeal.

Meer verdachten

De politie heeft twee keer eerder een verdachte aangehouden in de zaak, die beiden weer zijn vrijgelaten. Ze worden nog wel als verdachten gezien. En de politie sluit meer aanhoudingen niet uit, zegt woordvoerder Westerhoff.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Daan Mellée moord 112 Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: