nieuws

Echtpaar Keur: 'Trots dat we zijn blijven zitten, maar er is nog geen oplossing'

Het is de dag nadat Henny en Hilda besloten zichzelf te laten opsluiten in het Stadskantoor van de gemeente Hengelo om een oplossing te forceren voor de financiële problemen waarin ze verkeren. "We zijn trotst dat we gisteren zijn blijven zitten, nu is het afwachten en we hebben nog niets gehoord van de gemeente", zegt Hilda.
Het echtpaar Keur houdt de gemeenten Hengelo en Enschede mede verantwoordelijk voor hun geldproblemen. Al anderhalf jaar proberen ze de gemeenten daarvan te overtuigen, maar nog zonder resultaat. Gisteren leidde dat tot een wanhoopsdaad. Henny en Hilda sloten zichzelf op in het Stadskantoor. Drie hoog, kamer 12.

Twee toezeggingen

Na ruim drie uur resulteerde dat in een gesprek met de verantwoordelijk wethouder. Wat volgde was een stug gesprek, waarin het echtpaar twee toezeggingen kreeg. "De gemeente zoekt vandaag contact met alle instanties waar wij mee te maken hebben", legt Hilda uit. Dat moet leiden tot een bijeenkomst waarbij Henny en Hilda aanschuiven. Hilda: "Ik geef de gemeente uiterlijk tot eind volgende week. Dan moet daar duidelijkheid over zijn."
De tweede toezegging die wethouder Van Wakeren deed was dat hij een uiterste inspanning verricht om geld vrij te krijgen voor het echtpaar Keur. "Hij gaf geen garantie dat het lukt, maar hij had het erover dat hij zich maximaal zou inspannen", licht Henny toe.

"Voor vijf uur wel een telefoontje"

Tot nu toe hebben Henny en Hilda nog niets gehoord van de gemeente. "We wachten af", zegt Hilda. "We zijn gisteren heel duidelijk geweest dat de gemeente contact met ons opneemt. Ik verwacht voor vijf uur vanmiddag wel een telefoontje."

Dubbel gevoel

Elf uur nadat ze het Stadskantoor zijn uitgelopen overheerst een dubbel gevoel bij Hilda. "Ik ben trots dat we zijn blijven zitten, maar we hebben nog niets." Boos is ze ook. "Er zijn gisteren weer zoveel onwaarheden gezegd. Ik wil die de wereld uit hebben. Ze moeten naar ons luisteren."
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.