Investering sportcomplex Boshoek in Hardenberg: voetbalclub HHC mag uitbreiden

Meer voetbalvelden, betere voorzieningen of meer parkeergelegenheid. Wat moet er allemaal met het sportpark de Boshoek in Hardenberg gebeuren? Afgelopen week werd duidelijk dat de gemeente 1,5 miljoen euro wil steken in het sportcomplex. De voetbalclub HHC Hardenberg krijgt er in ieder geval een extra voetbalveld bij.

De gemeente reserveert 1,5 miljoen euro voor de Boshoek, omdat het sportcomplex uit zijn jasje groeit. De voetbalclub HHC Hardenberg heeft meer ruimte nodig, maar ook hockeyclub GZG heeft capaciteitsproblemen. Ook zitten er een tennisclub, een manege en een jeu de boules-vereniging op het sportpark. 

Blij

Voetbalclub HHC is blij met de investering. "Wij hebben behoefte aan extra accommodatie om te voetballen en te trainen, dus wij zijn erg blij met de investering", vertelt voorzitter Bert Beun. 

De gehoopte uitbreiding komt er ook, want HHC Hardenberg krijgt er een nieuw voetbalveld bij. Ook wordt een van de bestaande grasvelden een kunstgrasveld.

Die uitbreiding is volgens voorzitter Beun hard nodig. "Wij hebben ruim 1900 leden die willen voetballen en trainen, maar de trainingscapaciteit van de velden is te laag om iedereen voldoende te laten trainen. Dus een extra veld is hard nodig."

Verhuizen

Waar het extra voetbalveld komt is nog onduidelijk. Op het complex zelf is eigenlijk geen ruimte meer, dus kan het verplaatsen van een vereniging naar een andere plek ook een optie zijn. Daar is de gemeente op dit moment over in gesprek. 

Voor de voetbalclub kan het nieuwe veld niet snel genoeg komen. "Wij hopen natuurlijk dat rond de zomer 2019 het nieuwe veld wordt aangelegd, zodat we in het nieuwe seizoen er een extra veld bij hebben."

Deel dit artikel: