Elfjarige karter Nathan uit Hengelo gaat voor eerste plek op WK in Frankrijk

Nederlands kampioen, Benelux kampioen en vice-Europees kampioen karten. Deze titels draagt de elfjarige Nathan Ottink uit Hengelo, maar zijn honger is nog niet gestild want deze week gaat hij voor de wereldtitel bij het WK Karten in Frankrijk.

Het team waar Nathan voor rijdt, heeft onder andere racehelden als Kimi Raikkönen en Valtteri Bottas grootgebracht. “Volgens het team zit Nathan nu zeker op het niveau van die jongens”, vertelt trotse vader Marcel Ottink.

Weinig verliezen

Nathan heeft een goed jaar gehad in het karten. “In twintig wedstrijden heb ik maar drie keer niet het podium gehaald”, maar nu wil de Nederlands kampioen dus meer, tijdens het WK Karten in Frankrijk. Op het circuit van Le Mans racen van 8 tot 14 oktober de beste karters van de wereld tegen elkaar.

Niet van een vreemde

Nathan heeft het talent voor karten niet van een vreemde. “Het komt vooral door mijn vader. Hij doet veel in de autosport, ik was altijd in zijn werkplaats met hem bezig. Toen stapte ik op driejarige leeftijd in een kart en ben ik nooit meer gestopt.”


Mission-N

De droom van Nathan is om in de voetsporen van zijn vader te treden en uiteindelijk in de Rallycross te belanden. Hij heeft hiervoor een heel plan: “Van het karten naar een mini buggy en uiteindelijk belanden bij de RX Super Cars. Dit plan hebben we Mission-N genoemd. We hebben alleen nog een hele weg te gaan, want we moeten hier nog sponsoren voor vinden.”

School

Maar moet het elfjarige talent niet gewoon naar school die week? “Daar krijg ik een speciale brief voor waarmee ik vrij krijg van school.” Maar helemaal geen studie zit er niet in voor Nathan: “Ik moet helaas wel gewoon huiswerk maken als ik in Frankrijk zit.”

Meer over dit onderwerp:
Karten Regio Hengelo hengelo Nieuws
Deel dit artikel: