nieuws

Hellendoorn teleurgesteld in besluit over veiligheidsmaatregelen N35 bij Haarle

Wethouder Jelle Beintema van de gemeente Hellendoorn is teleurgesteld dat de voorgestelde veiligheidsmaatregelen voor de N35 ter hoogte van Haarle naar de prullenmand zijn verwezen.
Er zouden te veel technische en financiële belemmeringen zijn. In december hebben verschillende besturen opdrachtgegeven de plannen die Plaatselijk Belang Haarle had voorgesteld uit te werken tot een ontwerp.
Zo zouden er verkeerslichten komen ter hoogte van de Stationsweg en een bajonetkruising bij de Tunnelweg.
Beintema: “We zijn teleurgesteld over het besluit. Dat betekent dat we op dit moment minder kunnen betekenen voor de inwoners van Haarle dan we willen, ondanks het feit dat we een garantstelling van 2 miljoen euro hadden gereserveerd."
Toch ziet de wethouder ook een positief punt. "We zijn blij dat we de provincie aan onze zijde vinden, in de overtuiging dat er alternatieven moeten komen en dat we nu gezamenlijk een breder onderzoek starten.”

Breed onderzoek structureel onderzoek

De provincie Overijssel en de gemeente Hellendoorn benadrukken het belang van een veilige situatie voor het deel van de N35 bij Haarle. Daarom hebben zij het initiatief genomen voor een breder onderzoek voor een toekomstbestendige oplossing.
Op korte termijn is er dus nog geen oplossing en blijft de situatie ter hoogte van Haarle onveilig. Wethouder Beintema: "Ik wil serieus kijken of hier een goede oplossing voor gevonden kan worden".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.