nieuws

Nico-Jan Hoogma: "Volgend jaar geen betaald voetbal meer in internationale weken"

Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma van de KNVB was vanmiddag te gast in De Oosttribune. Hij liet zich daar in duidelijke bewoordingen uit over het feit dat er gevoetbald wordt in de 1e divisie tijdens interlandweken.
"Ik vind per definitie dat jij geen betaald voetbal kan spelen in internationale weken. Dat is dan gevraagd aan de clubs en de clubs in de 1e divisie, 14 voor, 2 tegen, beslissen dan en geven dan het advies: ga toch voetballen op die vrijdagavond. Dat is ons veel liever en dat scheelt ons zoveel inkomsten, dan dat wij straks een keer doordeweeks moeten spelen."

Luisteren teveel naar clubs

"Er is continu gewezen op het feit dat ze in de problemen komen. De grootste spelers zullen opgeroepen gaan worden. Daar luisteren wij als KNVB zijnde veel te veel naar de clubs. Daar moet je echt op voetbalgebied, met je voetbalvisie een besluit nemen en dat betekent dus niet voetballen in dit soort weken."

Drommel

Het probleem kwam in de vorige interlandperiode vooral naar boven door Joël Drommel. De doelman koos er na één training voor om Jong Oranje achter zich te laten en voor FC Twente te spelen. Het leverde veel consternatie en Drommel een schorsing op.

Absoluut geen programma

"Het is voor mij echt heel simpel. Elke interlandperiode word ik daarmee belast, terwijl ze dit zelf allemaal besloten hebben. Ik vind het voor de spelers het meest erge. Want die willen voetballen voor het Nederlands elftal, maar ondertussen willen ze ook met hun eigen club gaan promoveren en die goede wedstrijden spelen. Dus er kan absoluut geen programma zijn in de internationale weken", sluit de Oldenzaler af.
De Oosttribune met Nico-Jan Hoogma is hier terug te kijken op Facebook en vanaf 17.30 uur op TV Oost te zien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.