Go Ahead Eagles koploper af na laat gelijkspel tegen Sparta Rotterdam

In de Keuken Kampioen Divisie heeft Go Ahead Eagles de koppositie uit handen gegeven. Tegen Sparta Rotterdam leek een overwinning in de maak, maar door een late Rotterdamse treffer werd het uiteindelijk 2-2 in Deventer.

In een volle Adelaarshorst was de eerste grote kans voor de bezoekers uit Rotterdam, maar in kansrijke positie kopte voormalig PEC Zwolle-spits Veldwijk naast het doel van Verhulst. Halverwege de eerste helft was het wel raak voor de thuisploeg. Uit een hoekschop van Stans wist aanvoerder Veldmate bij de eerste paal binnen te knikken. 

Eerste doelpunt Bliek

Na rust kwam Van Moorsel in het veld voor de geblesseerde Dzepar en eerstgenoemde deed direct van zich spreken door de bal op de kruising te krullen. Namens Sparta was Veldwijk dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gered door Verhulst. Na een klein uur verdubbelden de gastheren de marge via Bliek, die van dichtbij de 2-0 tegen de touwen schoot. Lang kon Go Ahead daar niet van genieten, want een minuut later zorgde Drenthe voor de 2-1. 

Gelijkmaker Veldwijk

Sparta ging daarna op zoek naar de 2-2 en was dichtbij toen invaller Alhaft de lat raakte. In de slotminuut waren de druiven alsnog heel zuur voor Go Ahead Eagles. Veldwijk bracht zijn ploeg langszij en daardoor moet de thuisploeg genoegen nemen met een punt. 

Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam 2-2

1-0 Veldmate (22)

2-0 Bliek (58)

2-1 Drenthe (60)

2-2 Veldwijk (90+1)

Arbiter: Nijhuis

Geel: Wuytens

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Bliek; Stans, Bakx, Van der Venne; Navratil, Verheydt (Pouwels/75), Dzepar (Van Moorsel/46).

Sparta Rotterdam: Korsmit (Coremans/41); Dabo, Wuytens, Auassar, Alberto, Drenthe; Harroui, Breinburg (Alhaft/65), Duarte, Veldwijk, Rayhi.

Bekijk hier de uitslagen en stand van de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van Go Ahead Eagles.

Deel dit artikel: