FC Twente geeft in blessuretijd overwinning weg bij FC Eindhoven

FC Twente heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij FC Eindhoven gaf de ploeg van Marino Pusic ver in blessuretijd de zege uit handen, waardoor het 1-1 werd in het Jan Louwers Stadion.

In een weinig enerverende eerste helft was het spel van FC Twente ondermaats en hadden de Eindhovenaren een licht overwicht. Na een kwartier was de eerste mogelijkheid wel voor de bezoekers, maar een schot van Cantalapiedra werd eenvoudig gekeerd door doelman Swinkels. Daarna kwam Eindhoven beter in de wedstrijd en voerde de druk op richting het doel van de Enschedeërs, maar tot grote kansen leidde dat niet. Daardoor zochten beide ploegen zonder doelpunten de kleedkamers op.

Tien minuten na rust kwam FC Twente op 0-1. Cantalapiedra zette zijn ploeg met een benutte vrije trap op voorsprong. Eindhoven probeerde snel de gelijkmaker te forceren en bewerkstelligde dat bijna via Van der Heyden, maar hij raakte de paal. Een kwartier voor tijd moest de thuisploeg verder met tien man toen Idzes een directe rode kaart kreeg. Twente wist daar niet van te profiteren en tot overmaat van ramp werd de zege alsnog weggeven. Seedorf kopte namens de thuisploeg in de absolute slotfase de gelijkmaker binnen: 1-1 

FC Eindhoven - FC Twente 1-1

0-1 Cantalapiedra (55)

1-1 Seedorf (90+2)

Arbiter: Blank

Geel: Hölscher, Lopes, Ricardinho, Raaijmakers, Cantalapiedra

Rood: Idzes (FC Eindhoven/74)

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, Van der Heyden, Raaijmakers (Bourard/80); Idzes, Van den Boomen, Essikal; Lopes (Sam/69), Daniels, Kabangu.

FC Twente: Drommel; Ramos, González (Nacho/53), Bijen, Ricardinho; Smith, Espinosa, Hölscher; Cantalapiedra, Boere, Zekhnini (Bapoh/84).

Bekijk hier de uitslagen en stand van de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van FC Twente.

Deel dit artikel: