PEC Zwolle boekt tegen Excelsior eerste thuiszege van het seizoen

PEC Zwolle heeft na drie thuisnederlagen dan eindelijk de eerste zege in het MAC3Park Stadion geboekt. De ploeg van John van 't Schip won in Zwolle verdiend met 2-0 van een matig Excelsior.
In de eerste helft was PEC Zwolle de bovenliggende partij en wist Excelsior, dat knap in het linkerrijte staat, er weinig tegenover te stellen. De gastheren waren in de beginfase aan aantal keer gevaarlijk met schoten van Namli en Hamer. Halverwege de eerste helft was het wel raak voor de Zwollenaren. Na een sterke actie van Van Duinen wist de spits net buiten de zestien de grabbelende Stevens te verschalken: 1-0.
Een kwartier voor rust kreeg Ehizibue vanuit een moeilijke hoek de kans om de marge te verdubbelen, maar de rechtsback vond het zijnet. Vlak voor rust kroop Excelsior meer uit zijn schulp, maar Matthys en El Hamdaoui troffen geen doel.

Lam kopt raak

Ook na rust bleef PEC de sterkste en dat leidde tien minuten na rust tot de 2-0. Vanuit een vrije trap van Namli wist Lam raak te knikken. Het toch al povere verzet van Excelsior was daarmee definitief gebroken. PEC kreeg daarna kansen om de score verder op te voeren maar Namli had een aantal keer pech in de afronding. Tien minuten voor tijd moest Van der Hart nog handelend optreden bij een schot van Bruins, maar daarna kwam de thuisploeg niet meer in de problemen en daardoor boekt PEC de eerste thuiszege van het seizoen.

PEC Zwolle - Excelsior 2-0

1-0 Van Duinen (23)
2-0 Thomas Lam (55)
Arbiter: V.d Kerkhof
Geel: Koolwijk, Bruins, Burnet, Hamer
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal; Namli, Hamer, Genreau (Flemming/80), Dekker; Van Duinen (Scamacca/84), Van Crooij.
Excelsior: Stevens, Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet; Schouten, Bruins, Koolwijk; Edwards (Van der Meer/62), Ómarsson (Mahmudov/84), El Hamdaoui (Anderson/61).
Bekijk hier de uitslagen en stand in de eredivisie en statistieken van PEC Zwolle.