Scorende Lam opgelucht met zege: "Broodnodige drie punten"

Het thuispubliek bij PEC Zwolle kon zaterdagavond eindelijk weer een keer juichen, want PEC boekte tegen Excelsior (2-0) de eerste thuiszege van het seizoen. Thomas Lam kopte na rust de 2-0 binnen en was na afloop vooral opgelucht met de drie punten.

"Heerlijk, ik denk dat een terechte overwinning is", zei de verdediger na afloop. "Broodnodige drie punten met de interlandperiode aanstaande en dat je dan nu met een overwinning die week door gaat is top." Volgens de verdediger had de score nog hoger kunnen uitvallen. "In de eerste helft denk ik dat we misschien nog een goal extra kunnen maken, want we speelden best goed en gaven Excelsior weinig ruimte."

"Heb vaker zulke goals gemaakt"

Hij vervolgt: "In de tweede helft gingen we daarmee door, viel de 2-0 en misschien hadden we er nog een derde achteraan kunnen maken om het iets makkelijker te maken, maar we hielden stand. Al met al een goede overwinning", sprak de Lam, die blij was met zijn doelpunt. "Ik heb vaker zulke goals gemaakt, bij Twente ook twee keer vorig seizoen. Ik probeer voor het doel goed positie te kiezen. De bal kwam perfect van Younes (Namli, red.) en kom hem inknikken."

Deel dit artikel: