Heracles Almelo lijdt in Arnhem tweede ruime nederlaag van seizoen

Heracles Almelo heeft de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Net als de verliespartij tegen Willem II (5-0) werd ook dit keer met ruime cijfers verloren. In Arnhem was Vitesse met 4-0 veel te sterk.

Heracles kreeg in de openingsfase geen vat op het sterke spel van de thuisploeg en had geluk dat een kopbal van Darfalou op de paal belandde. Vijf minuten later moest doelman Blaswich de bal wel uit het net vissen, want met een schitterend afstandsschot zette Foor de Arnhemmers op voorsprong. Daarna kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, maar tot grote kansen kwam Heracles niet. Op slag van rust kwam de thuisploeg op 2-0 via Darfalou, die oog-in-oog met Blaswich geen fout maakte.

Tot overmaat van ramp moest Heracles na rust verder zonder de geblesseerde Duitsers Blaswich en Rossmann. Halverwege de tweede helft was het duel definitief gespeeld toen Darfalou met een geplaatst schot de 3-0 op het bord zette. Het leed voor Heracles werd er in het vervolg niet minder om want vijf minuten later wist Büttner vanaf de stip voor de 4-0 te zorgen. Diezelfde Büttner kon de score in blessuretijd nog groter maken, maar zijn tweede strafschop ging ver over. Uiteindelijk bleef het bij 4-0 in het Gelredome en daardoor gaat Heracles voor de tweede keer dit seizoen onderuit. 

Vitesse - Heracles Almelo 4-0

1-0 Foor (11)

2-0 Darfalou (42)

3-0 Darfalou (66)

4-0 Büttner (73/strafschop)

Arbiter: Kamphuis

Geel: Osman, Dalmau, Clarke-Salter, Duarte

Vitesse: Eduardo; Karavajev, Van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Bero (Buitink/85), Serero, Foor; Ødegaard, Darfalou (Ali/90+2), Linssen (Clark/90+2).

Heracles Almelo: Blaswich (Brouwer/46); Breukers, Rossmann (Sama/53), Van den Buijs, Van Hintum; Osman, Duarte (Drost/81), Merkel; Kuwas, Dalmau, Peterson.

Bekijk hier de uitslagen en stand van de eredivisie en de statistieken van Heracles Almelo.

Deel dit artikel: