nieuws

Rijbewijzen in omgeving Dalfsen ingevorderd vanwege rijden onder invloed

Blaastest
Blaastest © Thinkstock
De politie in Dalfsen heeft afgelopen weekend de rijbewijzen van meerdere automobilisten ingenomen omdat ze onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur zaten.
Dat begon vrijdagnacht toen op het Westeinde in Nieuwleusen een 24-jarige bestuurder, op last van agenten zijn auto moest stilzetten omdat agenten het sterke vermoeden hadden dat de man onder invloed verkeerde van drugs. Op het politiebureau in Zwolle is bloed bij de man afgenomen door een arts.
Deze bloedmonsters worden bij het NFI in Den Haag onderzocht op de aanwezigheid van verboden middelen. De man reed auto terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd, bleek op het bureau. 
Bij een eenzijdig ongeluk op de Welsummerweg in Dalfsen, werd al snel duidelijk dat de bestuurder zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Deze 38-jarige man werd meegenomen naar het bureau in Ommen en daar is bij hem een ademanalyse gedaan. Hier kwam een alcoholpromillage uit dat ruim vijf keer hoger was dan toegestaan.
Het rijbewijs van de man is meteen ingevorderd en hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.
Zaterdagnacht werd een 22-jarige bestuurder aan de kant gezet, omdat hij vijftig kilometer harder reed dan  was toegestaan op de Heinoseweg bij Dalfsen. Van deze man is eveneens een blaastest afgenomen en hieruit bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. 
De man bleek tevens minder dan vijf jaar geleden zijn rijbewijs te hebben gehaald en was dus nog een beginnend bestuurder. Ook het rijbewijs van deze automobilist is meteen ingevorderd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.