Voorzitter IJsclub Olst schat schade van diefstal uit opslagruimte op 5.000 euro

Wie niet bekend is in de omgeving zou niet weten dat achter die garagedeur in Olst de spullen van de ijsclub liggen. Toch is er doelbewust ingebroken en voor naar schatting 5.000 euro aan apparatuur gestolen.

"Ik denk dat ze met een breekijzer of zoiets aan de onderkant van de deur bezig zijn geweest", zegt voorzitter Henk Harleman van IJsclub Olst. "Dit is een behoorlijke aderlating voor de club."

'Verdrietig'

Vorige week was Harleman nog even bij de sporthal, vlak naast de opslagruimte. "Toen hoorde ik dat de deur al eens open had gestaan, maar toen was er niks weg. Later ben ik zelf een keer gaan kijken en toen trof ik dit aan. Daar word je wel verdrietig van."

Er zijn nog wel wat kleinere attributen, maar grote machines zijn verdwenen. "Zoals een veegmachine en een vrij nieuwe sneeuwblazer. Hier in Holland gebruik je die dingen alleen op ijsbanen. Maar een eindje verderop ligt meer sneeuw en kun je ze dus beter gebruiken."

Oostblok

Harleman wil het niet hardop zeggen, maar het zou hem niet verbazen als de spullen richting Oostblok zijn getransporteerd. "We hebben het als club met al onze vrijwilligers verder hartstikke goed voor elkaar, maar dit is een enorme tegenvaller."

Meer over dit onderwerp:
Salland Olst ijsclub Nieuws
Deel dit artikel: