Nieuw sorteercentrum kleding Leger des Heils naar bedrijvenpark A1 Deventer

Het Leger des Heils bouwt een nieuw landelijk sorteercentrum voor gebruikte kleding op bedrijvenpark A1 bij Deventer.

Het sorteercentrum wordt 5.000 vierkante meter groot en er zullen in ieder geval 25 mensen van sociaal werkvoorzieningschap Sallcon aan het werk kunnen. Met de komst van het nieuwe centrum wordt het recent in gebruik genomen regionale sorteercentrum aan de Rostockstraat afgestoten.

Opening

Die sorteerlocatie is met 1.500 vierkante meter veel kleiner dan het nog te bouwen bedrijfspand. De opening van het nieuwe pand is gepland voor eind 2019 of begin 2020.

"We kunnen op de nieuwe plek 2,2 miljoen kilo gebruikte kleding per jaar verwerken", zegt Jan Noordijk van Reshare, de inzamelingstak voor kleding van het Leger des Heils. "Op de huidige plek is dat ongeveer 1 miljoen kilogram."

In de huidige situatie wordt in Deventer kleding gesorteerd uit Deventer en zeven Gelderse gemeenten waar Circulus-Berkel de afvalinzameling verzorgt. Straks zal Deventer het inzamelingscentrum voor kleding uit heel Nederland zijn. De gesorteerde kleding gaat vervolgens naar één van de winkels van Reshare. Dat zijn er nu nog elf, maar dat moeten er straks 25 worden.

Sligro

Met de de komst van het sorteercentrum van het Leger des Heils vestigt zich opnieuw een flink bedrijf op bedrijvenpark A1 bij Deventer. Eerder dit jaar maakte horecagroothandel Sligro bekend een groot distributiecentrum langs de snelweg bij Deventer te gaan bouwen. Op het bedrijventerrein is ook Van der Valk inmiddels begonnen met de bouw van een groot hotel.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Leger des Heils sorteercentrum Nieuws
Deel dit artikel: