nieuws

Henny en Hilda uit Hengelo: "Reacties zijn hartverwarmend, maar er is weinig meer te lachen"

Er is een weekend overheen gegaan, maar het humeur van Henny en Hilda Keur uit Hengelo is er niet beter op geworden. Ze hebben nog steeds niets gehoord van wethouder Van Wakeren, ondanks de toezegging die ze vorige week kregen. Henny en Hilda sloten zich donderdag op in het Stadskantoor in Hengelo, omdat ze vinden dat de gemeenten Hengelo en Enschede verantwoordelijk zijn voor hun financiële problemen.
De Hengeloërs zitten in geldnood, omdat het persoonsgebonden budget (pgb) dat ze ontvangen om voor hun oudste zoon te zorgen niet genoeg is.

'Tegen de afspraak'

Er is wel contact geweest met een andere medewerker van de gemeente, vertelt Hilda. "Door het hoofd van de afdeling Wmo is gezegd dat hij er mee bezig is de instanties om tafel te krijgen. Da's mooi, maar hij voegde er wel aan toe dat ze eerst met de instanties en daarna pas met ons om tafel gaan."
"Dat is tegen de afspraak, we hadden gezegd meteen samen met ons én de instanties en niet eerst weer gekonkel achter onze rug om. Ik wil die mensen in de ogen kunnen kijken en dat ze me uitleggen waarom ze niks doen." Dat heeft Hilda de gemeente in een mail ook laten weten.
De gemeente heeft inmiddels gereageerd met de toezegging dat Hilda en Henny zoals afgesproken aanwezig kunnen zijn bij de gesprekken. "Ik geef de gemeente tot eind deze week", aldus Hilda.

Hartverwarmend

De reacties die het echtpaar de afgelopen dagen heeft gekregen, zijn hartverwarmend zegt Hilda. "Er staan mensen met boodschappen voor de deur en we krijgen hele bemoedigende berichten. Iemand heeft een envelop in de bus gegooid met geld en niet zo weinig ook. De mensen laten je niet zakken."
Het gaat Hilda en Henny niet in de koude kleren zitten. "Ik merk dat ik weinig kan hebben, ben heel snel kwaad nu en we zijn heel moe. En toch kun je niet slapen. Je merkt dat je er heel anders van wordt. Er is weinig meer te lachen."

Wanhoopsdaad

Dat Henny en Hilda zichzelf opsloten in het Stadskantoor mag met recht een wanhoopsdaad worden genoemd. Lees hier hoe het echtpaar hiertoe kwam.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.